Yeşil Soğanlı Kuzu Kapama |
MALZEMELER
6 parça kuzu kapama (kasaba özellikle kuzu kapamalik diye belirtin.)
6 dal yesil sogan
1 demet marul
Karabiber, tuz
Siviyag
YAPILIŞI
Kuzu kapamalari güzelce yikayin. Bir tavada yagi kizdirin, kizan yagda kuzu kapama parçalarini esit derecede kizartin. Kizartiginiz parçalari çelik yayvan bir tencereye dizin. Bir tarafta güzelce yikanmis yesil sogan ve marulu ince ince kiyin. Kuzu kapamalari kizartiginiz yagda (yag fazla olmasin) soteleyin. Sotelediginiz yesillikleri diger tarafa aldiginiz kuzu kapamalarin üzerine yayin. Tuzu ve karabiberini serpin. 1 fincan su dökün agzini aliminyum folyo ile sarip kapagini kapatin. Kisik ateste 30-45 dakika pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder