Kandil Simidi |
- 125 gr. tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 3 kaşık su
- 1 yumurta (sarısı içine)
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
- Susam
- Tuz
Oda sıcaklığında yumuşayan margarini bir kaba alıp, tüm malzemeleri ekleyelim. Yalnız yumurtanın akını ayıralım.Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra küçük küçük simit şeklinde, ya da iki parmak kalınlığında rulo yaparak bıçakla yine iki parmak kalınlığında keselim. Hazırladığımız simitleri önce yumurta akına daha sonra susama batırıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder