Pages

Subscribe:

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Puf Kek Tarifi

Puf  Kek
MALZEMELER
Kek için;
3-4 yumurta
2 çay bardağı şeker
2-3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
kabartma tozu, vanilya
Muhallebisi için;
50  gr. tereyağı
1 çay  bardağı un
yarım kaşık nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilin
yarım litre süt
YAPILIŞI
Kek malzemeleri bir kaba alınır. Normal kek yapılışı gibi karıştırılarak 175 derecelik fırında pişirilir.
Muhallebi için; margarin, un ve nişasta, unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Kalan malzemeler de eklenip krema kıvamına gelene kadar kaynatılır. Kek pişince, hafif soğutulup çay bardağıyla kesilir. Artan kısımlar blenderla ufalanır ve  bir kaseye alınır. Kesilen dairelerden biri alınıp soğuk süte batırılır. Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı muhallebi koyulur. Bu şekilde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine daldırılıp muhallebili kısım kek parçalarıyla kaplanır. Avuç içinde yuvarlanıp servis tabağına konulur. Üzerine hindistan cevizi serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız