Haşhaşlı Çörek |
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya(40 gr.lık)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4,5 su bardağı un
- iç malzemesi:
- 150 gr.tereyağ veya margarin(yumuşak)
- 350 gr.çekilmiş haşhaş
- 5 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2/3 su bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
- Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı+ 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Mayayı ılık suda eritin. Yoğurma kabına süt,sirke,tuz ve unu ekleyerek hamuru yoğurun. Ilık bir yerde üzeri kapalı 15 dk. kadar mayalandırın. Tezgaha alıp hamuru 10 eşit parçaya bölün.Her birini servis tabağı büyüklüğünde açın üzerine 10'a böldüğünüz tereyağın 1 parçasını sürüp haşhaşlı içten yayın. Her bir hamuru üst üste yağlayın.Haşhaşlı karışımı sürünce elinizle hamurun üzerine elinizle bastırarak, hamuru altından çektirip 50-60 cm'e büyütün. Rulo yapıp çamaşır sıkar gibi burun. (ruloyu kek kalıbınızın içine dolanacak kadar çektirin) Yağlanmış büyük bir kek kalıbına hamuru yerleştirin. Hamuru kek kalıbında 15-20 dk. bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder