Pages

Subscribe:

30 Ağustos 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Bamya

    MALZEMELER
    1 kg bamya
    2 diş sarımsak
    2 soğan
    3-4 domates
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı biber ya da domates salçası
    2 su bardağı sıcak su
    Yarım limon suyu, tuz
YAPILIŞI
 Bamyaların sap kısımlarını koni biçiminde keserek temizleyin. Bol suda yıkayıp süzün. Soğanları  yemeklik doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyup, soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Domatesleri ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Bamyaları ilave edin. Sıcak su, limon suyu ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın. ( isterseniz pişirirken bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız