Zeytinyağlı Bamya |
- MALZEMELER
- 1 kg bamya
- 2 diş sarımsak
- 2 soğan
- 3-4 domates
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber ya da domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım limon suyu, tuz
Bamyaların sap kısımlarını koni biçiminde keserek temizleyin. Bol suda yıkayıp süzün. Soğanları yemeklik doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyup, soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Domatesleri ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Bamyaları ilave edin. Sıcak su, limon suyu ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın. ( isterseniz pişirirken bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder