Piliç Yahnisi |
MALZEMELER
1 adet kemiklerinden ayıklanmış dilimlenmiş bütün tavuk
3 adet dolmalık biber
2-3 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı arpacık soğan
2 adet kırmızı biber
1 diş doğranmış sarmısak
1/2 çay bardağı soyulmuş taze badem içi
1 adet kabuk tarçın
1 adet karanfil
1 dal maydanozun yaprağı, tuz
HAZIRLANIŞI
Kırmızı biber ve dolmalık biberlerimizin içindeki çekirdekleri çıkardıktan sonra dilimliyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup her birini 8 parçaya bölüyoruz. Arpacık soğanların kabuklarını soyup kenara alıyoruz. Tereyağımızı bir tencerede eritip arpacık soğanları ve sarmısağımızı kısık ateşte 3 dakika süre ile soteliyoruz. Dilimlemiş olduğumuz tavukları ve biberleri üzerine ekleyip orta ateşte sotelemeye devam ediyoruz. Tavukların pişmesine yakın maydanoz yaprakları dışında diğer malzemeyi üzerine ekliyoruz. 10 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Maydanoz yapraklarını yemeğe ekleyip karıştırdıktan sonra, ocaktan alıp servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder