Sarımsaklı Ekmek , Sarmısaklı Ekmek |
MALZEMELER
Ekmek dilimleri
4 dis sarımsak
1/2 cay bardağı zeytinyagı
1 tatlı kaşığı kekik
tereyagı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle fırın tepsimizin üzerine yağlı bir kagıt yerlestirip ekmek dilimlerini kağıdın üzerine sıralayalım. Sıraladıgımız ekmeklerimizin üzerine çay kaşıgı kullanarak bir miktar tereyağı sürelim.
Kase içerisinde önceden ezerek hazırladığımız sarımsak, kekik ve zeytin gibi malzemelerimizi karıştıralım ve dilimlenmiş ekmeklerimizin üzerine bu karşımı sürelim. Fırınımızın üst kısmını 180 derece olacak şekilde ısıtalım. Fırında ki ekmeklerimiz kızarmaya başlayıp sarımsagın kokusu gelmeye başlayana kadar özenle pişirelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder