Kızılcık Marmelatı |
3-4 kilo kızılcık
1-1,5 kilo şeker
Bir çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI
Derince bir tencere 1 çay bardağı ılık su ile kızılcıklar tencereye alınır. Çekirdekleri ayrılıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Ilıyınca bir tencere üzerine delikli kevgir süzgeç yerleştirilir. Pişmiş kızılcıklar sürtülerek püre hali elde edilir. Püre ve şeker bir derin çelik tencerede karıştırılır, şeker eritilir. Karışım önce harlı sonra yavaş ateşte köpüğü alınarak 10-15 dk pişirilir. Ocaktan alınmasına yakın limon tuzu eklenir( dibi çabuk,tutar sürekli karıştırın). Sıvı kıvamlı marmeladınızı geniş emaye veya cam kaba alınız. Güneşte üzeri tülbentle örtülü şekilde 2-3 gün temiz ve tozsuz bir yerde güneşte bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder