Pages

Subscribe:

28 Ağustos 2012 Salı

Peynirli Lokma Tarifi

Peynirli Lokma
MALZEMELER
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım kalıp yağsız beyaz peynir
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Un
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
HAZIRLANIŞI
Bir yumurta, yoğurt, ufalanmış peynir, maydanoz, kabartma tozu ve tuz bir kaba alınır. Üzerine, hamur fazla cıvık olmayacak ve elde yuvarlanabilecek kıvama gelecek kadar un konur. İyice karıştırılıp yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, elde yuvarlanır. Kızdırılmış yağda kızartılır. Kızaran lokmalar kağıt havlu serili tabağa alınır servis yapılır. Dilerseniz üzerine sarmısaklı yoğurt dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız