Halka Tatlısı Tarifi |
• 1,5 çay bardağı un
• 3-4 adet yumurta
• 1 ya da 1,5 çay bardağı toz şeker
• yarım su bardağı kakao
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 1 çorba kaşığı kabartma tozu
Şerbeti İçin
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı su
Sosu İçin
• 100 gr bitter çikolata
• yarım çay bardağı süt
YAPILIŞI
Şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Şeker eriyince elenmiş un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin ve biraz daha karıştırın. Ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp, yapışmasın diye az un sepeleyin ve kek malzemesini dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. 1 su bardağı tozşekerle suyu kaynatın. Soğuyunca fırından aldığınız tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı servis tabağına alın. Ayrı bir yerde çikolatayı sütle birlikte cam bir kaseye koyun. Sıcak su dolu bir kabın içinde cam kaseye koyduğunuz çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlının üzerine gezdirip bir kaç saat dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder