Sultan Lokumu |
1 litre süt
200 gr tereyağı
2,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2-3 su bardağı un
iç malzeme için
100 gr antep fıstığı
Üzeri için
İri çekilmiş antep fıstığı
YAPILIŞI
Un ile tereyağını bir tencerede kavurun. Toz şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Yoğun bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip 5-10 dakika çırpın. Buzdolabında 3 saat kadar bekletin. Soğuyunca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle şekillendirerek ortalarına dövülmüş antep fıstığı yerleştirin. Yuvarlayarak kapatın. Bol miktarda iri çekilmiş antep fıstığına bulayın. Buzdolabında bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder