Pages

Subscribe:

28 Ağustos 2012 Salı

Muhallebili Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Muhallebili Çikolatalı Kurabiye
MALZEMELER
125 gr. tereyağı
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
6 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için:
2 çay  bardağı süt
1 çay bardağı  toz şeker
1 limon
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Üzeri için:
Bitter çikolata
YAPILIŞI
Karıştırma kabına yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve tereyağını koyup, karıştırın. Daha sonra üzerine pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ve unu ekleyin. Alabildiği kadar un ile hamuru yoğurun. Diğer tarafta kremasını hazırlayın.  Tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı koyup kısık ateşte pişirin. Kıvamı koyulaşınca bir limon suyunu içine ilave ederek yedirene kadar çırpın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içine muhallebi koyup kapatın. (Muhallebi yeterince soğumazsa hamurun çatlamasına ve muhallebinin dışarı akmasına neden olacağı için muhallebiyi bir süre soğutun. ) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek  170 derecelik fırında pişirin. Pişen kurabiyeleri servis tabağına alarak üzerine eritilmiş çikolata ve yeşil fıstık ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız