Pratik Sütlü Patates |
10-12 adet orta boy patates
2,5 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
1 adet taze sarmısak
3 dal taze biberiye
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup yarım cm kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin. Ocağa oturtup yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütü üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serperek önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder