Pages

Subscribe:

30 Ağustos 2012 Perşembe

Acem Kurabiyesi Tarifi

Acem Kurabiyesi
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
1 kaşık  toz şeker
1 çay bardağı  krema
1 yumurta
yarım paket yaşmaya
yarım çay bardağı su
İçi için;
 2 yumurta akı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı toz fındık
1 çay bardağı toz ceviz
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
üzerine; toz şeker
YAPILIŞI
Geniş bir kaba unu alalım, ortasını açıp yaş mayayı alalım (yarım cay bardağı ılık suda erimiş) . Yumurta, krema ve 2 yemek kaşığı şekeri ekleyip hamuru yoğuralım. İç harcı için; fındığı öğütücüde toz haline getirelim. Bir kaseye alalım 4 yemek kaşığı şekeri ilave edelim. Cevizi de öğütücüde toz haline getirip kaseye alalım. Vanilya, tarcın  ve 2 yumurta akını alıp iyice karıştıralım. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucumuzun içinde yuvarlayalım. İçine iç harçtan yeteri kadar alıp kapatalım. Dışını şekerle kaplayalım. Yağlanmış fırın kabına dizelim. 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız