Fellah Köftesi |
2 su bardağı köftelik bulgur
2 adet yumurta
2 çay bardağı su
3-4 kaşık un
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Sos malzemesi için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
Yoğurt
Kişniş, pulbiber, tuz
Üzeri için; maydanoz, nane
YAPILIŞI
Bulguru ayıklayıp, köfteyi yoğuracağınız kaba koyun. Tuzunu ve 2 bardak suyu ekleyip bulgurun şişmesini bekleyin. Köfteyi yoğurmaya başlamadan önce derin bir kaba su koyarak yanınızda bulundurun. Daha sonra diğer köfte malzemelerini ekleyip azar azar su ilavesi ile köfteyi, dağılmayacak hale gelene kadar yoğurmaya başlayın. Dağılmayacak kıvama gelince köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Bu arada elinizi ara sıra yanınızdaki suya batırıp ıslatın. Fındık boyundaki köfteleri elinizle yuvarlayıp parmağınızla ortasına hafifçe bastırıp minik çukur oluşturun. Tüm köfte malzemesi bu şekilde bitine kadar aynı işlemi tekrarlayın. Derin bir tencereye su koyup kaynatın. Yeteri kadar tuz atıp hazrıladığınız köfteleri kaynamakta olan suya atıp yaklaşık 10-15 dakika köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen köfteleri delikli süzgeçle süzüp tabağa alın. Sosunu hazırlamak için tereyağı tavada eritin. Salça ve baharatları ilave edin. Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra üstüne sosunu döküp, ince doğranmış maydonuzu serpiştirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder