Güllaç Tarifi |
350-400 gr. güllaç
3 lt.süt
5 çay bardağı tozşeker
gülsuyu
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı fındık
1 çay bardağı yeşil fıstık
nar
kiraz şekeri veya vişne
YAPILIŞI
Önce 3 litre sütü tencereye alın, üzerine toz şekeri ve isteğinize bağlı olarak gül suyu ilave edin. Sütün kıvamı ılık olucak şekilde ılıtın. Dikdörtgen bir kalıp hazırlayın.Güllaçları ortadan 2'ye bölerek ilk önce tenceredeki süte batırp çıkartın. Sonra hazırladığınız kalıba alın ve üzerine tencereden kepçe ile süt ilave edin. Bu işlemi güllaçların yarısına gelene kadar tekrarlayın. ( güllaçların parlak kısmı üstte kalacak şekilde hazırlayın) Güllaçların yarısına geldiğinizde hindistan cevizinin yarısından biraz fazlasını ilave edin. Hindistan cevizinin üzerine pudra şekerini ekleyin. Fındığı da pudra şekerinin üzerine serpiştirin.Diğer kalan güllaçlarıda ortadan 2'ye bölüp süte batırıp çıkartın tepsiye alın üzerine kepçe ile süt dökün.Kalan güllaçları da bu şekilde tamamlayın. Güllaçların üzerine kalan hindistan cevizini serpiştirin. Üzerini file fıstık ve isteğe bağlı olarak vişne veya kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder