Düğün Çorbası |
- 8-10 su bardağı soğuk su
- 3 çorba kaşığı un
- 2 yumurta
- 2 limon
- 250 gr kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- kırmızı biber
- tuz
YAPILIŞI
Tencereye soğuk su ve yıkanmış et konur. Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir.Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir.Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir.Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır.Tencereye ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Tuz ilave edilir.Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.
Afiyet olsun.
Tencereye soğuk su ve yıkanmış et konur. Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir.Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir.Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir.Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır.Tencereye ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Tuz ilave edilir.Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder