Mengen Çorbası |
4-5 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2-3 su bardağı et suyu
Tuz, nane, pul biber
YAPILIŞI
Pilavlık bulguru yıkıyoruz ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip ve pişirmeye koyuyoruz. Sonra tencereye tereyağını koyup, ince ince soğanı doğruyoruz ve 4-5 dakika kavuruyoruz. Unu ilave edip bir iki defa karıştırıyoruz. Ardından nane, pul biber,tuz ve salçaları ilave ediyoruz ve karıştırdıktan sonra soğuk suyu ve et suyunu, diğer tarafta pişirmiş olduğumuz bulgurun içine ekliyoruz. Kaynatarak kıvamını alınca servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder