Unsuz Kurabiye |
- 1 çay bardağı toz antep fıstığı ya da pirinç fıstık
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1çay bardağı hindistan cevizi
- 2 adet yumurtanın akı
Tüm malzemeleri derin bir kaba koyup, yoğurun. 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. ( ilk çıkardığınızda oldukça sert ve ufalanan bir hamur ama elinizle toplayıp yuvarladığınızda toplanan bir hamur olacak) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir yüzlerini pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üstlerine çay bardağının alt kısmı ile hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder