Pages

Subscribe:

31 Ağustos 2012 Cuma

Saray Köftesi Tarifi

MALZEMELER
Yağsız kıyma (300 gram),
Soğan (1 adet),
Bayat ekmek içi (4 dilim ufalanmış)
Maydanoz (yarım demet )
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 tatlı kaşığı),
Sıvıyağ (yarım çay bardağı )
Sarımsak (1 diş),
Yumurta (1 adet )
sarmak için; baklava yufkası
 YAPILIŞI
 Bir kabın içine yağsız kıymayı koyun. Üzerine 1 diş sarımsağı ezerek ya da rendeleyerek ekleyip, ardından  ufalanmış ekmek içini koyun. 1 adet yumurta­yı karışımın üzerine kırın. Yarım demet  ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin. 1 adet küçük boy soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyerek karışıma ilave edin.Tezgahın üzerine hazır şekilde satılan ince üçgen for­munda kesilmiş baklava yufkalarından 1 tanesini serin. Kenarlarına bir fırça ile yumurta sürün ve diğer bir üçgen yufkayı alarak yumurta sürdüğünüz kısmına denk getirerek üst üste koyun ve yapıştırın. Bu yufkanın da kenarlarına yu­murta sürün ve yine diğer kenarına başka bir yufka koyun. Bu şekilde 6-7 adet yufkayı yan yana koyarak ve yumurta sürerek birbirine sabitleyin. Hazırladığınız bu uzunlamasına yufkanın içine diğer tarafta hazırladığınız  malzemeyi boşaltın ve elinizle kenarlarını toparlayarak dışarı taşmasını engelleyin. Bu yufkayı kenarlarından tutarak uzunlamasına rulo şeklinde sarın ve yine yumurta sürülmüş kısımlarından yapıştırın. Bu şekilde elde ettiğiniz uzun  yufkanızı bir bıçak yardımıyla uzunlamasına 2′şer cm kalınlığındakesin. Kızgın Tavanın içine yarım çay bardağı sıvıyağ koyun ve kızdırın. Yağın içine kestiğiniz yufkalı köfte parçalarını yerleştirin. Bu şekilde arkalı önlü çevirerek  6-7 dakika boyunca kızartın. Köfteler pişip yufkalar kızarınca köfteleri maşa ile servis tabağına alın. Dilerseniz yanına garnitür koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız