Pages

Subscribe:

24 Ağustos 2012 Cuma

Salçalı Uskumru Tarifi

Salçalı Uskumru 

MALZEMELER
1.5 kg uskumru baligi
7 çorba kasigi tereyag
3 adet defne yapragi
3 su bardagi su
1 adet kereviz
4 adet domates
1 adet sogan
1 adet havuç
1 adet limon
1 demet maydanoz
karabiber
tuz
YAPILIŞI
Baliklari temizleyin, yikayip tuzladiktan sonra firin tepsisine dizin. Sebzeleri ayiklayin, yikayip, iri parçalar halinde dograyin, tuz, biber, tereyag, su ve defne yapraklarini ilave edin. Orta hararetli ateste sebzeler pisinceye dek kaynatin, ince delikli bir süzgeçten geçirip, baliklarin üzerine bosaltin. Maydanozu kiyip, üzerlerine serpin. Her bir baligin üzerine yarim limon dilimi koyun. Orta hararetli firinda 40-45 dakika kadar pisirip, servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız