Patlıcan Köftesi |
3 adet patlıcan
1 çay bardağı un
1 diş sarımsak
1 yumurta
Maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Galeta unu
Tuz, karabiber
1 çay bardağı un
1 diş sarımsak
1 yumurta
Maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
YAPILIŞI
Patlıcanları iyice yıkadıktan sonra kurulayın. Fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayın. Maydanozu ince kıyıp patlıcana ilave edin. Üzerine kaşar peyniri, un, tuz, karabiber, yumurta ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı buzdolabında 2 saat bekletin. Daha sonra bu karışımdan küçük parçalar koparıp uzun yassı şekil verin. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Patlıcan köftesini sıcak ya da ılık servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder