Fırında Sebzeli Pilavlı Tavuk |
MALZEMELER
• 2 çay bardağı bulgur
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 3 adet közlenmiş yeşil biber
• 3 adet Közlenmiş kırmızı biber
• 2 adet közlenmiş patlıcan
• 1 su bardağı pirinç
• 1 soğan
• 2 kabak
• 2 çay bardağı bulgur
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 3 adet közlenmiş yeşil biber
• 3 adet Közlenmiş kırmızı biber
• 2 adet közlenmiş patlıcan
• 1 su bardağı pirinç
• 1 soğan
• 2 kabak
Üzeri için:
• 3 parça tavuk budu
• tuz, tavuk suyu, sıvıyağ
YAPILIŞI Tencereye sıvıyağı katın ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Kavurduktan sonra 1 çorba kaşığı domates salçasını, bulguru ve pirinci ve tuzu ilave edip kavurun. Fırın kabına pilav ve bulguru da ekleyin. Pilavın etrafına haşladığınız tavuk parçalarını güzelce dizin. Kenarlarına 2 tane kesilmiş ve sotelenmiş kabak, közlenmiş patlıcanları ve biberleri de yerleştirin. Üstüne tavuk suyu ekleyip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yeterince pişirin. Afiyet olsun.
• 3 parça tavuk budu
• tuz, tavuk suyu, sıvıyağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder