Lahana Sarması |
2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
7-8 adet haslanmis lahana yapragi
250 gr kiyma
1 büyük bas sogan
1 adet küp dogranmis domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi pastörize yogurt
1 seker kasigi yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz
YAPILIŞI
Yemeklik dogradiginiz sogani ve kiymayi zeytinyaginda kavurun. Içine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika kavurun. Hazirlamis oldugunuz bu içi lahana yapraklarinin
içine yerlestirip dolma seklinde sarin. Firin kabina dolmalari dizin ve 5 dakika firinlayin. Yaninda garnitür olarak yogurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder