Pages

Subscribe:

26 Ağustos 2012 Pazar

Karides Şiş Tarifi

Karides Şiş
MALZEMELER
20 adet iri karides
10 adet defne yapragi
5 küçük domates
6 adet yesil sivri biber
2 adet limon
1-2 yemek kasigi zeytinyagi
YAPILIŞI
1. Karideslerin baslarini koparip kabuklarini çikartin. Sirtindaki siyah bagirsagi biçagin ucuyla temizledikten sonra yikayip kurulayin.
2. Karideslere tuz, biber serpin; 1 limon suyu ile karistirarak 10 dakika bekletin. Bas ve kuyruklarini büküp yuvarlayarak sislere geçirin. Aralarina yarim limon dilimi, yarim defne yapragi dörde bölünmüs domates ve yesil biber geçirmeyi unutmayin.
3. Karidesleri yaglayin ve çevirerek ateste pisirin. Sebze garnitürleri ve limon salçasiyla servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız