Pages

Subscribe:

26 Ağustos 2012 Pazar

Etli Karışık Dolma Tarifi

Etli Karışık Dolma
MALZEMELER
500 gr kiyma
1 kg dolmalik biber
5 adet domates
1.5 kahve fincani pirinç
1 çorba kasigi margarin 
2 bas sogan
1 çorba kasigi ayçiçek yagi
Yarim demet maydanoz
YAPILIŞI
Biberlerin üst taraflarini kesin. Domateslerin içlerini kasikla bosaltip, çikardiginiz etli kisimlari kiymaya karistirin. Çentilmis iki bas sogani, yikanmis pirinci, kiyilmis maydanozu, tuzu, biberi de kiymaya ekleyin. Yarim fincan su ve bir çorba kasigi ayçiçek yagi ilavesiyle kiymayi yogurun. Su ve ayçiçek yagi dolmanin daha yumusak ve gevsek olmasini saglayacaktir. Biberleri ve domatesleri doldurun, margarini ve yarim
bardak suyu katarak, pirinçler yumusayincaya kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız