Pages

Subscribe:

25 Ağustos 2012 Cumartesi

Bahar Çorbası Tarifi

Bahar Çorbası
MALZEMELER
2,5 lt (10 bardak) et suyu
125 gr (1 bardak silme) un
100 gr (4 yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 küçük boy kabak 1 avuç taze fasulye
1 çay kasigi kirmizi biber-tuz
Terbiyesi: 1 ½ adet limon
3 adet yumurta sarisi
YAPILIŞI
1-Sebzeleri ayikalayip nohut büyüklügünde dograyin. Üzerini örtecek kadar sicak su ve 2 çay kasigi tuz katarak yavas yavas kaynatip 30 dk pisirin.
2-Yagla unu biraz kavurun, et suyunu azar azar katip yedirin. (Et suyunu katarken tencereyi atesten alin ve çok iyi karistirarak yedirin. Aksi halde karisim pürtüklü olabilir), 5-10 dakika kaynatip sebzeleri koyun.
3-Üç yumurta sarisini limon suyu ve suyla karistirip çorbaya katin. Üzerine kirmizibiber ekin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız