Bademli Et Sote |
MALZEMELER
500 gr yagsiz dana etiBir su bardagi soyulmus badem
3 yemek kasigi zeytinyag
Bir dis sarimsak
5 yemek kasigi soya sosu
6 yemek kasigi beyaz sarap
1 tatli kasigi nisasta
YAPILIŞI
Eti serit serit dograyin. Yesil biberleri yikayin,uzunlamasina ince ince dograyin. Bademleri ise orta irilikte kesin, yagsiz tavada hafifçe kavurun. Kalin dipli bir tavada zeytinyagini iyice kizdirin. Etleri yagda kavurun. Biberleri ilave edip birlikte yumusatin. Daha sonra sarimsak, soya sosu ve sarabi ilave edip 5 dakika kadar daha pisirin. Bir miktar su ile karistirdiginiz nisastayi ekleyin. Servis yapmadan önce bademleri katin. Dilerseniz haslanmis pirinç ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder